Vepřové kotlety smažené v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety smažené v pivním těstíčku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50668 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 226,2mg |
Draslík | 560,4mg |
Vláknina | 334,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety smažené v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme z obou stran a osolíme. |
2 | V misce smícháme vajíčka s pivem a trochou soli. |
3 | Plátky masa postupně obalíme v mouce, vajíčku s pivem a ve strouhance. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej a obalené kotlety v něm smažíme z obou stran dozlatova. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.