Jednoduchý recept

Vepřové kotlety smažené v pivním těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50668

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 383kJ
1% Sacharidy 5 g
23% Tuky 18 g
11% Sodík 229 mg
63% Bílkoviny 35 g

Vepřové kotlety smažené v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme z obou stran a osolíme.

2

V misce smícháme vajíčka s pivem a trochou soli.

3

Plátky masa postupně obalíme v mouce, vajíčku s pivem a ve strouhance.

4

V pánvi rozehřejeme olej a obalené kotlety v něm smažíme z obou stran dozlatova.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept