Tresčí filety v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí filety v těstíčku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50675 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
20 g | Citronová kůra |
115 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Olej olivový extra panenský |
100 ml | Olej slunečnicový |
4 g | Pepř černý mletý |
250 ml | Sodovka |
20 g | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 259,1mg |
Draslík | 844,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Olej slunečnicový, Sodovka, Sůl, Treska aljašská, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí filety v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Tresčí filety nasolíme, položíme na talíř a dáme do lednice uležet. Do misky nasypeme mouku, strouhanou citronovou kůru, přidáme žloutky, olivový olej a promícháme. Pomalu přilijeme sodovku a metlou stále mícháme, až vznikne hladké těstíčko. Rybu vyndáme z lednice, vodu, kterou ryba pustila, vylijeme, filety osušíme ubrouskem, nakrájíme na menší kousky, opepříme a poprášíme moukou. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej na 180 °C, kousky ryby namáčíme v těstíčku, vkládáme do pánve a smažíme dozlatova. |
2 | Na servírovací talíř s papírovými ubrousky upravíme kousky ryb a podáváme jako pohoštění. |