Salát z pečeného ovčího sýra se špenátem a rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z pečeného ovčího sýra se špenátem a rukolou
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50676 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
Teplý dresink | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
40 g | Kapary |
120 ml | Olej olivový |
Studený dresink | |
1 polévková lžíce | Brandy |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička | Ocet vinný červený |
100 ml | Olej olivový |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na salát | |
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
80 g | Máslo čerstvé |
100 g | Olivy černé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Rajčata sušená sterilovaná |
150 g | Rukola |
200 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
4 ks | Těsto filo |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 139,4mg |
Draslík | 628,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Ocet vinný červený, Vaječný žloutek slepičí, Bazalka, Česnek, Rajčata sušená sterilovaná, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Máslo čerstvé, Olivy černé, Pepř černý mletý, Rukola, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těsto filo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z pečeného ovčího sýra se špenátem a rukolou postup přípravy receptu:
1 | Na salát připravíme teplý a studený dresink. Teplý dresink v kastrole v zahřátém olivovém oleji chvilku povaříme kapary a tenké plátky česneku. |
2 | Studený dresink připravíme našleháním žloutků s hořčicí a citronovou šťávou do pěny. Směs stálé mícháme a přiléváme postupně ocet, olivový olej a brandy. Mícháme, až se utvoří hladký krém. |
3 | Z těsta filo nakrájíme čtverce, potřeme máslem, posypeme posekanou bazalkou a česnekem a překryjeme dalším čtvercem těsta. Navrstvíme ještě dvakrát. Do takto připraveného těsta zabalíme porce sýra, potřeme máslem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 8 minut, až těsto zezlátne. |
4 | Studený dresink promícháme s opláchnutými lístky špenátu, rukolou, olivami a sušenými rajčaty. Salát osolíme a opepříme. Směs přelijeme teplým dresinkem a přidáme k porcím pečeného sýra. |