Recept

Telecí kýta na víně plněná brzlíkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 50678

Ingredience

30 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
60 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
350 g Telecí brzlík
800 g Telecí kýta
250 ml Voda pitná
200 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 188kJ
3% Sacharidy 12 g
62% Tuky 47 g
19% Sodík 383 mg
103% Bílkoviny 58 g

Telecí kýta na víně plněná brzlíkem postup přípravy receptu:

1

Kýtu nakrájíme na čtyři plátky, lehce naklepeme, osolíme polovinou dávky soli a opepříme. Drobně pokrájený brzlík osolíme, osmažíme na rostlinném oleji.

2

Prochladlý brzlík zavineme do plátků kýty, zavineme, sepneme jehlou a na mírném plameni smažíme na slunečnicovém oleji ze všech stran. Po zhruba 10 minutách maso vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zaprášíme moukou, přilijeme víno, vmícháme máslo, zašleháme vodu a na mírném plameni omáčku alespoň 10 minut povaříme.

3

Maso zbavíme jehel, závitky šikmo rozřízneme a podáváme přelité omáčkou.

Poznámka

Jako přílohu volíme šťouchané brambory nebo bramborovou kaši.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept