Telecí kýta na víně plněná brzlíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí kýta na víně plněná brzlíkem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 50678 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Olej rostlinný |
60 ml | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Telecí brzlík |
800 g | Telecí kýta |
200 ml | Víno portské |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 389,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 65,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,1mg |
Vitamín E | 8,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Telecí kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Telecí brzlík, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí kýta na víně plněná brzlíkem postup přípravy receptu:
1 | Kýtu nakrájíme na čtyři plátky, lehce naklepeme, osolíme polovinou dávky soli a opepříme. Drobně pokrájený brzlík osolíme, osmažíme na rostlinném oleji. |
2 | Prochladlý brzlík zavineme do plátků kýty, zavineme, sepneme jehlou a na mírném plameni smažíme na slunečnicovém oleji ze všech stran. Po zhruba 10 minutách maso vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zaprášíme moukou, přilijeme víno, vmícháme máslo, zašleháme vodu a na mírném plameni omáčku alespoň 10 minut povaříme. |
3 | Maso zbavíme jehel, závitky šikmo rozřízneme a podáváme přelité omáčkou. |
Poznámka
Jako přílohu volíme šťouchané brambory nebo bramborovou kaši.