Vepřová pečeně kořeněná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně kořeněná
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50681 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Bobkový list |
200 g | Celer bulvový |
20 g | Chilli paprička |
100 g | Cibule |
20 g | Citronová kůra |
60 g | Fenykl obecný |
150 g | Mrkev kořen |
80 g | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Rozmarýn čerstvý |
20 g | Sůl |
60 g | Sůl mořská |
4 kg | Vepřová pečeně |
300 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 144,5mg |
Draslík | 714,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Chilli paprička, Cibule, Citronová kůra, Fenykl obecný, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Vepřová pečeně, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně kořeněná postup přípravy receptu:
1 | Do hmoždíře nasypeme fenykl, sušenou chilli papričku, bobkový list, mořskou sůl a rozdrtíme na prášek. Přimícháme strouhanou citronovou kůru. Velký kus vykostěného masa rozložíme na pracovní desku kůží dolů, potřeme připraveným kořením, zavineme, kůži nařízneme do čtverečků, převážeme provázkem, potřeme olejem a posypeme solí s pepřem. |
2 | Do většího pekáče rozložíme kosti, na ně položíme maso, pekáč vložíme do silně vyhřáté trouby, teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme dvě a půl hodiny. Cibuli nakrájíme na drobno, celer s mrkví na nudličky nebo nastrouháme nahrubo. Zeleninu do pekáče přidáme asi po hodině pečení, přidáme ještě česnek, rozmarýn a přilijeme víno. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme ještě 20 minut odležet, odstraníme provázek, maso naporcujeme, z pekáče sebereme tuk, přilijeme trochu vývaru a uděláme šťávu. Maso podáváme na servírovací míse a šťávu nalijeme do omáčníku. |