Rajčatová omáčka na pizzu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová omáčka na pizzu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50684 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
10 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
30 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 103,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 124,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata loupaná (konzervovaná) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová omáčka na pizzu postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. |
2 | V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme. |
3 | Vychladlou omáčku používáme na potírání těsta na pizzu před zdobením. |