Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50685
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Bazalka
600 g Brambory
4 stroužek Česnek
200 g Cibule
150 g Hříbky čerstvé
1 kg Kuřecí stehna
150 g Máslo čerstvé
6 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
10 g Rozmarýn čerstvý
20 g Sůl
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 561kJ
6% Sacharidy 20 g
55% Tuky 41 g
72% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Ženevské frikasé postup přípravy receptu:

1

Na třetině rozpáleného másla zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme kuřecí stehna, polovinu prolisovaného česneku a nasekanou bazalku. Zprudka opečeme ze všech stran, zalijeme vínem a necháme dusit na mírném ohni. Zatím oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a necháme uvařit do poloměkka v osolené vodě s rozmarýnem. Na další třetině másla osmažíme nakrájené hříbky a zbytek česneku, ochutíme nasekanou petrželkou a osolíme. Plátky zbylého másla vyložíme dno pekáče, poklademe kuřecím masem a houbovou směsí a navrch rozložíme brambory. Posolíme, bohatě přelijeme výpekem z kuřete a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept