Recept

Hovězí polévka Britania

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 50688

Ingredience

240 g Chřest zelený
250 ml Mléko plnotučné
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
Minutkový hovězí vývar [50236]
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso přední
50 g Kuřecí krk
50 g Kuřecí křídla
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 ks Pórek
1 polévková lžíce Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
2 l Voda pitná
80 g Žaludky drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 486kJ
5% Sacharidy 19 g
99% Tuky 74 g
30% Sodík 599 mg
59% Bílkoviny 33 g

Hovězí polévka Britania postup přípravy receptu:

1

Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečícího papíru nebo pergamenu, namastíme je máslem a položíme na dno.

2

Mléko, vejce, sůl a rajčatový protlak rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80 °C.

3

Chřest dobře omyjeme a odřízneme hlavičky, které vložíme do vroucí vody. Vaříme 5 minut, přidáme sůl a vaříme ještě dalších 15 minut. Pak vodu slijeme, chřestové hlavičky necháme okapat a nadále je udržujeme v teple.

4

Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky. Ty rozdělíme na talíře nebo do misek, přidáme hlavičky chřestu, zalijeme horkým hovězím vývarem a ihned podáváme.

5

6

Minutkový hovězí vývar [50236]:

7

Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept