Jednoduchý recept

Pizza se salámem a mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50689

Ingredience

Těsto na pizzu semolinové
20 g Cukr krupice
14 g Droždí sušené
200 g Mouka pšeničná - Semolina
800 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Sůl mořská
650 ml Voda pitná
Rajčatová omáčka na pizzu
10 g Bazalka
30 ml Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
8 g Sůl mořská
1 stroužek Česnek
Náplň
5 g Bazalka
450 g Cuketa
680 g Mozzarella
10 ml Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
480 g Salám měkký
3 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 874 kcal
Kilojoule 3 658kJ
28% Sacharidy 100 g
46% Tuky 35 g
116% Sodík 2 g
71% Bílkoviny 40 g

Pizza se salámem a mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.

2

Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.

3

Cuketu a sýr nakrájíme na tenčí plátky, salám nakrájíme na tenká kolečka. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, rovnoměrně rozložíme cuketu, lístky bazalky a kolečka salámu. Mezery vyplníme plátky mozzarelly, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a upečeme.

4

Hotovou pizzu nařežeme na trojúhelníky a teplou podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept