Bramborák z chleba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborák z chleba
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5069 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
40 dkg | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
3 dl | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Majoránka |
170 g | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 132,9mg |
Draslík | 241,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 150,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Majoránka, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborák z chleba postup přípravy receptu:
1 | Namočíme nakrájený chléb do vývaru, slijeme přebytečný vývar, přidáme ostatní suroviny a smícháme. Z těsta tvarujeme placky, které poté smažíme na pánvi na oleji. |
2 | Bramboráky osušíme papírovým ubrouskem a podáváme. |