Pizza s pečeným masem a tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s pečeným masem a tymiánem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50691 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
Těsto na pizzu semolinové | |
---|---|
20 g | Cukr krupice |
14 g | Droždí sušené |
800 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mouka pšeničná - Semolina |
20 g | Sůl mořská |
650 ml | Voda pitná |
Rajčatová omáčka na pizzu | |
10 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl mořská |
Náplň | |
30 ml | Citronová šťáva |
5 g | Fenykl obecný |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
160 g | Roketa |
6 g | Sůl |
680 g | Sýr Taleggio |
10 g | Tymián čerstvý |
400 g | Vepřové maso pečené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 220,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 185,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Voda pitná, Bazalka, Česnek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Citronová šťáva, Fenykl obecný, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná - Semolina, Sůl mořská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Roketa, Sýr Taleggio, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s pečeným masem a tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka. |
2 | Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme. |
3 | Pečené maso vidličkou trochu rozmělníme, podle chuti osolíme, opepříme, posypeme drceným fenyklem a pokapeme olejem. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, rovnoměrně naneseme pečené maso, kousky sýru, lístky tymiánu, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, mletým pepřem a upečeme. |
4 | Pizzu nařežeme na trojúhelníky, upravíme na servírovací talíř, listy rokety trochu natrháme, pokapeme citronovou šťávou a pizzu ozdobíme. |