Plíčky z kůzlete na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plíčky z kůzlete na smetaně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 50692 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na maso | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
300 g | Celer bulvový |
300 g | Játra kůzlečí |
700 g | Kůzlečí maso |
300 g | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
300 g | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Na omáčku | |
50 g | Celer bulvový |
100 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
60 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Mrkev kořen |
100 g | Okurky nakládané |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
50 g | Petržel kořen |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 200,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 441,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,8mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Pepř bílý, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kůzlečí maso, Mrkev kořen, Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Játra kůzlečí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Plíčky z kůzlete na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Plíčky i se srdíčkem a játra očistíme, propláchneme a necháme okapat. Kořenovou zeleninu očistíme a necháme vcelku. Cibuli nakrájíme nadrobno, nakládané okurky oloupeme a nakrájíme na nudličky. |
2 | Maso s kořením a zeleninou uvaříme doměkka a scedíme, vývar odložíme. Maso nakrájíme na kousky, zeleninu použijeme jinak. Cibuli s další na kousky nakrájenou zeleninou osmažíme na oleji, zaprášíme moukou a zalijeme odloženým vývarem. Do vývaru vmícháme sůl, mletý pepř a na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba půl hodiny. Poté přimícháme cukr, citronovou šťávu, hořčici a šlehačku. Lehce provaříme a přecedíme. |
3 | Do scezené omáčky vložíme uvařené maso, nakrájené okurky, chvilku povaříme a nakonec přidáme máslo. |
Poznámka
Jako přílohu volíme malé houskové knedlíčky.