Mnichovský řízek s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mnichovský řízek s cibulí
Mnichovský řízek s cibulí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50693 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
800 g | Telecí kýta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 290,7mg |
Draslík | 861,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mnichovský řízek s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Odblaněnou, omytou a osušenou telecí kýtu nakrájíme na plátky přes vlákno. Plátky by měly být silné přibližně 2 cm. Očistíme cibule a velmi jemně je nastrouháme. Řízky osolíme, opepříme, naklepeme, potřeme z každé strany cibulí a posypeme strouhankou z rohlíků. |
2 | Strouhanku (dřevěnou paličkou) "zaklepeme" do řízků. |
3 | V misce vyšleháme vejce se 2 špetkami soli. V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej s máslem a řízky zprudka osmažíme z každé strany dozlatova a hned je servírujeme. |