Pudink ze žampionů s bylinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink ze žampionů s bylinkovou omáčkou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50695 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na pudink | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Vaječný bílek slepičí |
1 kg | Žampiony čerstvé |
Na formičky | |
40 g | Máslo čerstvé |
Na omáčku | |
2 stroužek | Česnek |
400 g | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
400 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 222,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 195,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Žampiony čerstvé, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink ze žampionů s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony podusíme na másle, až pustí vodu. Poté je rozmixujeme. Do žampionů vmícháme pepř, sůl, bílky, smetanu, sladkou papriku a jemně posekanou petrželovou nať, dobře promícháme. Hmotou plníme máslem vymazané formičky, které přikryjeme alobalem. Formičky vložíme do vodní lázně do trouby a při teplotě 200 °C pečeme zhruba 85 minut. |
2 | V mezičase připravíme omáčku. Jemně nasekanou petrželovou nať smícháme s prolisovaným česnekem a alespoň 10 minut povaříme v drůbežím vývaru. Poté necháme mírně prochladnout, rozmixujeme, vmícháme smetanu a necháme prohřát. |
3 | Pudink servírujeme přelitý omáčkou. |