Vraní polévka s knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vraní polévka s knedlíčky
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50698 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
Polévka | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Libeček |
2 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
1 ks | Vrána |
Knedlíčky | |
200 g | Játra kuřecí |
1 polévková lžíce | Kerblík |
4 polévková lžíce | Krupice dětská |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 196,7mg |
Draslík | 742,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Játra kuřecí, Kerblík, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Libeček, Mrkev kořen, Krupice dětská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vrána nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vraní polévka s knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Mladou vránu stáhneme, vykucháme, odřízneme hlavu, křídla a dobře omyjeme. Vložíme ji do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Očistíme a omyjeme mrkev, celer, petržel, libeček, cibuli i česnek. Zeleninu přidáme k masu, ještě doložíme bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl. Pomalu pod pokličkou vaříme 90 - 100 minut. |
2 | Mezitím omyjeme kuřecí játra, nožem je naškrabeme (odstraníme šlachy a žilky). Játra dáme do misky, přidáme k nim žloutek, pepř, omytý, drobně pokrájený kerblík, krupici a změklé máslo. Směs dobře promícháme. Omyjeme pažitku s petrželkou, bylinky drobně pokrájíme, odložíme do misky. |
3 | Když je maso měkké, polévku přecedíme, maso obereme, rozkrájené na kousky vložíme do polévky a přivedeme zase k varu. Jakmile se vaří, lžičkou nabíráme malé knedlíčky a zavařujeme je přibližně 5 minut. Přimícháme pokrájené bylinky, dosolíme podle chuti a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.