Jednoduchý recept

Pizza s hroznovým vínem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50699

Ingredience

Těsto na pizzu semolinové
20 g Cukr krupice
14 g Droždí sušené
200 g Mouka pšeničná - Semolina
800 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Sůl mořská
650 ml Voda pitná
Náplň
240 g Cukr vanilka
1200 g Hroznové víno
40 ml Olej olivový extra panenský
80 g Oříšky piniové
320 g Ricotta
15 g Rozmarýn čerstvý
80 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 862 kcal
Kilojoule 3 606kJ
43% Sacharidy 154 g
24% Tuky 18 g
50% Sodík 991 mg
35% Bílkoviny 20 g

Pizza s hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.

2

Vybereme zdravé hroznové víno půl napůl zelené a čevené. Kuličky hroznového vína rozkrojíme napůl, vybereme zrníčka, víno vložíme do misky, přisypeme piniové oříšky, vanilkový cukr, posekaný rozmarýn, zalijeme bílým vínem a promícháme. Směs rovnoměrně naneseme na těsto, posypeme rozdrobenou ricottou, pokapeme olivovým olejem a upečeme v peci nebo ve vyhřáté troubě dokřupava.

3

Pizzu upravíme na velký servírovací talíř, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept