Recept

Vepřová kýta s rajčaty na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50700

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka bezlepková
100 ml Olej stolní
2 ks Paprika červená
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
100 g Párky bezlepkové
2 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
400 g Vepřová kýta
250 ml Zakysaná smetana
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 809 kcal
Kilojoule 3 384kJ
7% Sacharidy 24 g
93% Tuky 70 g
26% Sodík 521 mg
56% Bílkoviny 32 g

Vepřová kýta s rajčaty na smetaně postup přípravy receptu:

1

Plátky vepřové kýty naklepeme a nakrájíme na širší proužky. Proužky masa okořeníme solí, pepřem a paprikou, a poprášené bezlepkovou moukou je zprudka osmažíme na tuku a odložíme na talíř. Na druhé pánvi rozškvaříme plátky slaniny, ke zpěněné slanině přisypeme nasekanou cibuli, kolečka bezlepkového párku a na kousky nakrájené kapie a vše orestujeme. K této směsi přisypeme připravené orestované vepřové kousky, zalijeme smetanou a krátce podusíme. Na závěr ochutíme sekanou petrželkou a pokrm podáváme teplý.

Poznámka

Jako příloha je nejvhodnější dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
hurychpetra@seznam.cz
Vepřová kýta s rajčaty na smetaně
Kdy tam mám přidat ty rajčata??? sunglassestongue

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept