Vepřová kýta s rajčaty na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta s rajčaty na smetaně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50700 |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
100 ml | Olej stolní |
2 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
100 g | Párky bezlepkové |
2 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
400 g | Vepřová kýta |
250 ml | Zakysaná smetana |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 249,3mg |
Draslík | 925,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Olej stolní, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata, Vepřová kýta, Zakysaná smetana, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková, Párky bezlepkové, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta s rajčaty na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Plátky vepřové kýty naklepeme a nakrájíme na širší proužky. Proužky masa okořeníme solí, pepřem a paprikou, a poprášené bezlepkovou moukou je zprudka osmažíme na tuku a odložíme na talíř. Na druhé pánvi rozškvaříme plátky slaniny, ke zpěněné slanině přisypeme nasekanou cibuli, kolečka bezlepkového párku a na kousky nakrájené kapie a vše orestujeme. K této směsi přisypeme připravené orestované vepřové kousky, zalijeme smetanou a krátce podusíme. Na závěr ochutíme sekanou petrželkou a pokrm podáváme teplý. |
Poznámka
Jako příloha je nejvhodnější dušená rýže.
Kdy tam mám přidat ty rajčata???