Recept

Hovězí polévka Brunoise

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 50701
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

30 g Celer bulvový
40 g Fazolové lusky zelené
40 g Hrášek
40 g Kapusta hlávková
30 g Karotka
40 g Květák
200 ml Voda pitná
Minutkový hovězí vývar [50236]
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso přední
50 g Kuřecí křídla
50 g Kuřecí krk
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 ks Pórek
1 polévková lžíce Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
2 l Voda pitná
80 g Žaludky drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 159kJ
5% Sacharidy 18 g
91% Tuky 68 g
25% Sodík 498 mg
50% Bílkoviny 28 g

Hovězí polévka Brunoise postup přípravy receptu:

1

Celer a karotku nakrájíme na drobné kostky, kapustu na tenké proužky, fazolové lusky na centimetrové kousky, květák rozebereme na růžičky a hrášek vyloupeme z lusků.

2

Z přecezeného hovězího vývaru odebereme 250 ml, přidáme vodu a přivedeme k varu.

3

Přidáme připravenou zeleninu, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme přibližně 20 minut, dokud zelenina nezměkne. Uvařenou zeleninu i se zbytkem vývaru, ve kterém se vařila, rozdělíme do talířů nebo do misek, zalijeme horkým hovězím vývarem a ihned podáváme.

4

5

Minutkový hovězí vývar [50236]:

6

Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept