Jednoduchý recept

Pizza s prosciuttem a mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50702

Ingredience

Těsto na pizzu semolinové
20 g Cukr krupice
14 g Droždí sušené
200 g Mouka pšeničná - Semolina
800 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Sůl mořská
650 ml Voda pitná
Rajčatová omáčka na pizzu
10 g Bazalka
30 ml Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
8 g Sůl mořská
1 stroužek Česnek
Náplň
320 g Artyčoky sterilované
680 g Mozzarella
40 g Olej olivový extra panenský
240 g Olivy černé
3 g Pepř černý mletý
320 g Prosciutto sušené
10 g Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 942 kcal
Kilojoule 3 940kJ
31% Sacharidy 110 g
52% Tuky 39 g
115% Sodík 2 g
71% Bílkoviny 40 g

Pizza s prosciuttem a mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.

2

Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.

3

Prosciutto nakrájíme na velmi tenké plátky, artyčoky nakrájíme na čtvrtky, černé olivy bez pecek nakrájíme na plátky, mozzerellu na menší kousky. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe plátky prosciutta, poházíme artyčoky, posypeme plátky oliv, mezery vyplníme kousky mozzerelly, na každou pizzu rozklepneme jedno vejce, celou plochu pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a upečeme dokřupava.

4

Pizzu upravíme na velká servírovací talíř, nařežeme na trojúhelníky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept