Recept

Plněné dukátové buchtičky se šodó

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 50703
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Na buchtičky
5 g Citronová kůra
110 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
30 g Droždí
180 ml Mléko plnotučné
300 g Mouka pšeničná hladká
180 g Mouka pšeničná hrubá
110 g Olej rostlinný
5 g Sůl
80 g Vejce slepičí
Na náplň
2 g Citronová kůra
50 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
100 g Mandle
50 g Smetana 33% (šlehačka)
250 g Tvaroh měkký
Na šodó krém
50 g Cukr krystal
2 ks Cukr vanilka
1 l Mléko plnotučné
100 ml Rum
6 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,574 kcal
Kilojoule 6 587kJ
52% Sacharidy 185 g
88% Tuky 66 g
43% Sodík 850 mg
88% Bílkoviny 50 g

Plněné dukátové buchtičky se šodó postup přípravy receptu:

1

V misce utřeme droždí se lžící cukru, přimícháme lžíci vlažného mléka a lžíci mouky, necháme na teplém místě vykynout. Do mísy prosijeme mouku, vmícháme vzešlý kvásek, zbylý cukr a mléko, rozšlehaná vejce, sůl vanilkový cukr, citronovou kůru a olej. Vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě vykynout.

2

V mezičase připravíme náplň. Tvaroh utřeme s cukrem, přimícháme vanilkový cukr, šlehačku, citronovou kůru a rozpůlené mandle, které jsme spařili a oloupali.

3

Z vykynutého těsta krájíme malé kousky, plníme připravenou náplní, klademe do vymazaného pekáče, potřeme máslem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 25 minut.

4

Šodó připravíme zahřáním mléka, v němž jsme rozmíchali vanilkový cukr a cukr krystal. Když má mléko zhruba 80 °C, zašleháme do něj žloutky a šleháme do zhoustnutí. Krém se nesmí vařit. Na závěr do krému vmícháme rum a zrnka vanilkových lusků.

5

Upečené buchtičky podáváme přelité šodó krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept