Plněné dukátové buchtičky se šodó - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné dukátové buchtičky se šodó
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 50703 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na buchtičky | |
---|---|
5 g | Citronová kůra |
110 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
30 g | Droždí |
180 ml | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
180 g | Mouka pšeničná hrubá |
110 g | Olej rostlinný |
5 g | Sůl |
80 g | Vejce slepičí |
Na náplň | |
2 g | Citronová kůra |
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
100 g | Mandle |
50 g | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Tvaroh měkký |
Na šodó krém | |
50 g | Cukr krystal |
2 ks | Cukr vanilka |
1 l | Mléko plnotučné |
100 ml | Rum |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 678,7mg |
Draslík | 451,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 10,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Citronová kůra, Cukr krupice, Mandle, Cukr krystal, Rum, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh měkký, Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné dukátové buchtičky se šodó postup přípravy receptu:
1 | V misce utřeme droždí se lžící cukru, přimícháme lžíci vlažného mléka a lžíci mouky, necháme na teplém místě vykynout. Do mísy prosijeme mouku, vmícháme vzešlý kvásek, zbylý cukr a mléko, rozšlehaná vejce, sůl vanilkový cukr, citronovou kůru a olej. Vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě vykynout. |
2 | V mezičase připravíme náplň. Tvaroh utřeme s cukrem, přimícháme vanilkový cukr, šlehačku, citronovou kůru a rozpůlené mandle, které jsme spařili a oloupali. |
3 | Z vykynutého těsta krájíme malé kousky, plníme připravenou náplní, klademe do vymazaného pekáče, potřeme máslem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 25 minut. |
4 | Šodó připravíme zahřáním mléka, v němž jsme rozmíchali vanilkový cukr a cukr krystal. Když má mléko zhruba 80 °C, zašleháme do něj žloutky a šleháme do zhoustnutí. Krém se nesmí vařit. Na závěr do krému vmícháme rum a zrnka vanilkových lusků. |
5 | Upečené buchtičky podáváme přelité šodó krémem. |