Jednoduchý recept

Vepřová plec dušená na černém pivě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50708

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 špetka Sůl
800 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 443kJ
3% Sacharidy 11 g
56% Tuky 42 g
10% Sodík 198 mg
62% Bílkoviny 35 g

Vepřová plec dušená na černém pivě postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky.

2

V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Pak do hrnce vložíme omyté a osušené maso a ze všech stran ho osmažíme, posypeme paprikou a kmínem a zalijeme pivem. Plec dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut, pak přidáme nakrájenou papriku a dusíme, až je maso zcela měkké. Nakonec omáčku dochutíme pepřem a solí. Měkké maso nakrájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept