Recept

Prsa z divoké kachny se švestkami a mandlovými knedlíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 50709

Ingredience

5 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
150 g Cibule
1 kg Kachní prsa
5 polévková lžíce Kompot brusinkový
100 g Mrkev kořen
80 g Petržel kořen
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
100 ml Víno portské
300 ml Víno červené
200 g Švestky
Na knedlíčky
25 g Mandle
100 ml Mléko plnotučné
1 špetka Muškátový květ
2 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rohlíky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 968 kcal
Kilojoule 4 049kJ
19% Sacharidy 68 g
124% Tuky 93 g
31% Sodík 620 mg
126% Bílkoviny 71 g

Prsa z divoké kachny se švestkami a mandlovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Prsa z divoké kachny očistíme, vykostíme, osolíme a prošpikujeme sušenými švestkami. Červené víno svaříme s bobkovým listem a tymiánem. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo.

2

Prsa naložíme do vychladlého vína a přes noc necháme pod fólií v chladničce.

3

Cibuli s kořenovou zeleninou osmažíme na kachním sádle, přidáme marinovaná prsa a osmažíme. Poté zalijeme marinádou a dusíme, až je maso měkké. Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Víno, v kterém se prsa dusila, vaříme, až je zredukované na polovinu, rozmixujeme a přecedíme do čistého kastrolu.

4

Scezenou omáčku přivedeme do varu, přimícháme brusinky a na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut. Na závěr omáčku osolíme, přidáme lístky tymiánu, máslo a červené portské víno.

5

Kachní prsa rozřízneme a podáváme s mandlovými knedlíčky, přelité omáčkou.

6

Na mandlové knedlíčky nakrájíme rohlíky na kostičky a vmícháme do žloutků, které jsme našlehali se solí. Přelijeme mlékem, přidáme mandle nakrájené na plátky, drobně posekanou petrželovou nať a kořeníme muškátovým květem. Na závěr přimícháme pevný sníh z bílků. Utvoříme pevnější hmotu, kterou zabalíme do fólie, vložíme do vroucí vody a vaříme v páře 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept