Prsa z divoké kachny se švestkami a mandlovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Prsa z divoké kachny se švestkami a mandlovými knedlíčky
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 50709 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
150 g | Cibule |
1 kg | Kachní prsa |
5 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
100 g | Mrkev kořen |
80 g | Petržel kořen |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Švestky |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
300 ml | Víno červené |
100 ml | Víno portské |
Na knedlíčky | |
---|---|
25 g | Mandle |
100 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 569,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,5mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Švestky, Tymián čerstvý, Víno červené, Mandle, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Kompot brusinkový, Mrkev kořen, Víno portské, Mléko plnotučné, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Prsa z divoké kachny se švestkami a mandlovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Prsa z divoké kachny očistíme, vykostíme, osolíme a prošpikujeme sušenými švestkami. Červené víno svaříme s bobkovým listem a tymiánem. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo. |
2 | Prsa naložíme do vychladlého vína a přes noc necháme pod fólií v chladničce. |
3 | Cibuli s kořenovou zeleninou osmažíme na kachním sádle, přidáme marinovaná prsa a osmažíme. Poté zalijeme marinádou a dusíme, až je maso měkké. Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Víno, v kterém se prsa dusila, vaříme, až je zredukované na polovinu, rozmixujeme a přecedíme do čistého kastrolu. |
4 | Scezenou omáčku přivedeme do varu, přimícháme brusinky a na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut. Na závěr omáčku osolíme, přidáme lístky tymiánu, máslo a červené portské víno. |
5 | Kachní prsa rozřízneme a podáváme s mandlovými knedlíčky, přelité omáčkou. |
6 | Na mandlové knedlíčky nakrájíme rohlíky na kostičky a vmícháme do žloutků, které jsme našlehali se solí. Přelijeme mlékem, přidáme mandle nakrájené na plátky, drobně posekanou petrželovou nať a kořeníme muškátovým květem. Na závěr přimícháme pevný sníh z bílků. Utvoříme pevnější hmotu, kterou zabalíme do fólie, vložíme do vroucí vody a vaříme v páře 25 minut. |