Jednoduchý recept

Bratislavský plněný vepřový bůček

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 50710
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Kmín mletý
20 g Máslo čerstvé
0,5 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový květ
0,3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
800 g Vepřový bok
1 dl Voda pitná
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,201 kcal
Kilojoule 5 026kJ
5% Sacharidy 17 g
152% Tuky 114 g
8% Sodík 164 mg
44% Bílkoviny 25 g

Bratislavský plněný vepřový bůček postup přípravy receptu:

1

Housky nakrájíme na kostičky, v míse je pokropíme mlékem, přimícháme změklé máslo a vajíčko. Směs dochutíme muškátovým oříškem a osolíme.

2

Vepřový bůček omyjeme, osušíme a vyřízneme v něm větší kapsu, kterou naplníme připravenou směsí a uzavřeme párátky nebo grilovacími jehlami. Pak bůček osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče kůží dolů. Do pekáče nalijeme pivo a maso pečeme v středně vyhřáté troubě do poloměkka. Pak bůček obrátíme, kůži nařežeme, osolíme a dopečeme. V průběhu pečení maso občas přelijeme, případně podle potřeby doléváme vodu.

3

Měkké maso vyjmeme z pekáče a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, promícháme a krátce povaříme.

4

Porce masa rozdělíme na servírovací talíře, polijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept