Bratislavský plněný vepřový bůček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bratislavský plněný vepřový bůček
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50710 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Kmín mletý |
20 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový květ |
0,3 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
800 g | Vepřový bok |
1 dl | Voda pitná |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 286,2mg |
---|---|
Cholesterol | 273,9mg |
Draslík | 410,1mg |
Vláknina | 40,8mg |
Vitamín A | 161,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bratislavský plněný vepřový bůček postup přípravy receptu:
1 | Housky nakrájíme na kostičky, v míse je pokropíme mlékem, přimícháme změklé máslo a vajíčko. Směs dochutíme muškátovým oříškem a osolíme. |
2 | Vepřový bůček omyjeme, osušíme a vyřízneme v něm větší kapsu, kterou naplníme připravenou směsí a uzavřeme párátky nebo grilovacími jehlami. Pak bůček osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče kůží dolů. Do pekáče nalijeme pivo a maso pečeme v středně vyhřáté troubě do poloměkka. Pak bůček obrátíme, kůži nařežeme, osolíme a dopečeme. V průběhu pečení maso občas přelijeme, případně podle potřeby doléváme vodu. |
3 | Měkké maso vyjmeme z pekáče a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, promícháme a krátce povaříme. |
4 | Porce masa rozdělíme na servírovací talíře, polijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami. |