Vepřové závitky s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové závitky s houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50711 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
40 g | Sádlo škvařené |
40 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová kýta |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 239,7mg |
Draslík | 776,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 159,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové závitky s houbami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky. Houby očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Vajíčka v misce rozšleháme. |
2 | V pánvi osmažíme kostičky slaniny, pak k ní přisypeme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Do pánve vmícháme plátky hub, krátce je podusíme, směs podle chuti osolíme a přimícháme rozšlehaná vajíčka. |
3 | Maso naporcujeme na plátky, omyjeme je, osušíme, z obou stran mírně naklepeme, opepříme a osolíme. Každý plátek pak potřeme připravenou nádivkou, stočíme do ruličky a zajistíme proti rozbalení párátky nebo grilovacími jehlami. |
4 | V zapékací míse rozehřejeme sádlo a závitky v něm opečeme ze všech stran. Pak přilijeme pivo, přikryjeme a dusíme do měkka. V průběhu dušení závitky otáčíme, přeléváme výpekem a podle potřeby přilijeme vodu. |
5 | Měkké závitky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, promícháme a necháme na mírném ohni provařit a zhoustnout. |
6 | Závitky podáváme přelité omáčkou s vařenými bramborami. |