Plněné vepřové závitky dušené na černém pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné vepřové závitky dušené na černém pivě
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50712 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Párky Debrecínské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 dl | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
10 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
800 g | Vepřová kýta |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 135,7mg |
Draslík | 722,7mg |
Vláknina | 994,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Párky Debrecínské, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné vepřové závitky dušené na černém pivě postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na plátky, párky na čtvrtiny. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. |
2 | Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce se solí. Maso rozporcujeme na 4 větší řízky, omyjeme je a osušíme, z obou stran mírně naklepeme, opepříme a potřeme česnekem. Pak na každý plátek rozložíme slaninu a čtvrtky párků, stočíme je do závitků, zajistíme proti rozbalení párátky nebo grilovacími jehlami a obalíme v mouce. |
3 | V žáruvzdorné míse nebo pekáči rozehřejeme olej, prudce na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme závitky a opečeme je zprudka ze všech stran. Pak přilijeme pivo a závitky pod poklicí dusíme doměkka. V průběhu dušení závitky občas přelijeme šťávou a otočíme, podle potřeby přiléváme vodu. |
Poznámka
Plněné vepřové závitky dušené na černém pivě podáváme s bramborovými knedlíky a se zelím.