Papriky plněné masem a kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky plněné masem a kysaným zelím
Papriky plněné masem a kysaným zelím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50713 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
300 g | Hovězí maso mleté |
150 g | Játra kuřecí |
100 g | Jehněčí maso mleté |
100 ml | Olej rostlinný |
600 g | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřové maso mleté |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 302,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 130,1mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí maso mleté, Játra kuřecí, Jehněčí maso mleté, Olej rostlinný, Paprika zelená, Pepř bílý, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky plněné masem a kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso v míse osolíme, okořeníme pepřem, rozmarýnem a utřeným česnekem. Přimícháme játra, která jsme nakrájeli na drobnější kousky, a dobře promícháme. Papriky očistíme, zbavíme semen, podélně rozřízneme a vyložíme vymačkaným kysaným zelím. |
2 | Papriky naplníme masovou směsí, vložíme do vymazaného pekáče a pod poklicí pečeme při teplotě 180 °C zhruba 40 minut. |
Poznámka
Jako přílohu volíme brambory.