Kuře na houbách a víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na houbách a víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 50715 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
300 g | Houby čerstvé |
120 g | Karotka |
800 g | Kuřecí prsa |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Šalotka |
180 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
500 ml | Víno červené |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 158,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Karotka, Olej rostlinný, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na houbách a víně postup přípravy receptu:
1 | Karotku a česnek očistíme a nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme najemno, houby očistíme a nakrájíme na kousky, slaninu nakrájíme na kostičky. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na větší kousky, šalotky rozpůlíme. |
2 | Mrkev s kořením, česnekem, petrželovou natí, olejem a solí povaříme ve víně a necháme vychladit. Do marinády vložíme porce kuřete a pod fólií necháme v chladničce přes noc marinovat. |
3 | V kastrole rozpustíme slaninu, na ni vložíme porce kuřete, cibulky, osmažíme, přelijeme polovinou scezené marinády a pod přikrytím dusíme, až je maso téměř měkké. Poté přimícháme houby, Solamyl namočený ve vodě, zalijeme zbylou marinádou a chvilku podusíme. |
Poznámka
Jako přílohu volíme dušenou rýži.