Recept

Pohanková kaše s masem a zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50716

Ingredience

2 polévková lžíce Olej stolní
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 ks Paprika mletá sladká
250 g Pohanka
2 g Sůl
2 polévková lžíce Vegeta
350 g Vepřová kýta
2,5 l Voda pitná
1 ks Cibule

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 925kJ
15% Sacharidy 54 g
23% Tuky 17 g
30% Sodík 591 mg
49% Bílkoviny 27 g

Pohanková kaše s masem a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Namočenou a propranou pohanku zalijeme vroucí vodou a necháme na teplém místě stát asi 15 minut, aby kaše došla.

2

Maso, cibuli a papriku nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji. Orestovanou zeleninu s masem osolíme, zalijeme asi litrem vody a dusíme do doby, než je maso měkké. Když maso změkne, směs ochutíme kořením Vegetou, solí a sójovou omáčkou Tamari.

3

Přimícháme připravenou pohankovou kaši a na závěr přimícháme sterilovaný hrášek. Pohankovou kaši s masem promícháme a podáváme teplou.

Poznámka

Kromě vepřové kýty můžeme také použít i kuřecí maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept