Pohanková kaše s masem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohanková kaše s masem a zeleninou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50716 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
1 ks | Paprika mletá sladká |
250 g | Pohanka |
2 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Vegeta |
350 g | Vepřová kýta |
2,5 l | Voda pitná |
1 ks | Cibule |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 59,1mg |
Draslík | 851,6mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Paprika mletá sladká, Pohanka, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová - Tamari, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohanková kaše s masem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Namočenou a propranou pohanku zalijeme vroucí vodou a necháme na teplém místě stát asi 15 minut, aby kaše došla. |
2 | Maso, cibuli a papriku nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji. Orestovanou zeleninu s masem osolíme, zalijeme asi litrem vody a dusíme do doby, než je maso měkké. Když maso změkne, směs ochutíme kořením Vegetou, solí a sójovou omáčkou Tamari. |
3 | Přimícháme připravenou pohankovou kaši a na závěr přimícháme sterilovaný hrášek. Pohankovou kaši s masem promícháme a podáváme teplou. |
Poznámka
Kromě vepřové kýty můžeme také použít i kuřecí maso.