Moravské vepřové kotlety na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moravské vepřové kotlety na pivě
Moravské vepřové kotlety na pivě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50717 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48,6mg |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 344,0mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moravské vepřové kotlety na pivě postup přípravy receptu:
1 | Vepřové kotlety omyjeme a osušíme, na několika místech nařízneme, mírně je z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm prudce z obou stran orestujeme. Pak je podlijeme pivem a přikryté dusíme, až změknou. Během dušení je můžeme obrátit a podle potřeby přiléváme vodu. |
3 | Měkké kotlety vyjmeme z pánve a v šťávě rozmícháme máslo. Kotlety vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo rýže, přelité šťávou z pánve.