Vařená vejce zapečená se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená vejce zapečená se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 50718 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cibule |
100 g | Karotka |
100 g | Květák |
60 g | Máslo čerstvé |
180 ml | Mléko plnotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
100 g | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
5 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 351,7mg |
Draslík | 413,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Karotka, Květák, Muškátový oříšek, Paprika zelená, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená vejce zapečená se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Zeleninu a žampiony nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | V kastrole na polovině másla zpěníme cibuli, přimícháme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou osolíme, vmícháme koření a mléko. Dobře rozšleháme a provaříme. Omáčku necháme zchladnout. |
3 | Žampiony se zeleninou osmažíme na zbylém másle a rozdělíme do zapékacích misek. Na zeleninu položíme půlky vajec, přelijeme omáčkou, posypeme sýrem a v předehřáté troubě zapečeme. |
Poznámka
Jako přílohu volíme bílé pečivo.