Recept

Vařená vejce zapečená se zeleninou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 50718
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

100 g Cibule
100 g Karotka
100 g Květák
60 g Máslo čerstvé
180 ml Mléko plnotučné
60 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
100 g Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Ementál (Primátor)
5 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 874kJ
6% Sacharidy 22 g
41% Tuky 31 g
19% Sodík 376 mg
40% Bílkoviny 23 g

Vařená vejce zapečená se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Zeleninu a žampiony nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno.

2

V kastrole na polovině másla zpěníme cibuli, přimícháme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou osolíme, vmícháme koření a mléko. Dobře rozšleháme a provaříme. Omáčku necháme zchladnout.

3

Žampiony se zeleninou osmažíme na zbylém másle a rozdělíme do zapékacích misek. Na zeleninu položíme půlky vajec, přelijeme omáčkou, posypeme sýrem a v předehřáté troubě zapečeme.

Poznámka

Jako přílohu volíme bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept