Míchaný kedlubnový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaný kedlubnový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5072 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
4 ks | Kedlubna |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 ks | Ředkvička |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 521,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kedlubna, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Ředkvička, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Míchaný kedlubnový salát postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny a jablko omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubší nudličky. |
2 | Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na kolečka. |
3 | Omytý hlávkový salát a očištěnou a omytou papriku nakrájíme na nudličky. |
4 | V míse všechnu zeleninu zalijeme marinádou z vody, octa, cukru a oleje. Lehce promícháme a dochutíme solí a pepřem. |