Jahodové knedlíky z tvarohového těsta pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové knedlíky z tvarohového těsta pro celiatiky
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50721 |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
1 kg | Jahody zahradní |
130 g | Kukuřičná krupice T 600 |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka bezlepková |
2 g | Sůl |
300 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 85,3mg |
Draslík | 403,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 147,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jahody zahradní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřičná krupice T 600, Máslo čerstvé, Mouka bezlepková, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Kilogram jahod odstopkujeme, propláchneme a nakrájíme na kousky. Měkký tvaroh, celé vejce, bezlepkovou mouku a bezlepkovou krupici a špetku soli zpracujeme do vláčného těsta. Z těsta uděláme malé válečky, které zlehka rozmáčkneme, naplníme očištěnými jahodami a vytvarujeme důkladně uzavřenou kuličku, aby ovoce nevypadlo. Hotové kuličky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 8 minut. O tom, že jsou knedlíky hotové, se přesvědčíme tak, že jeden knedlík rozkrojíme a pohledem zjistíme, jestli je těsto vařené i uvnitř knedlíku. Tyto ovocné knedlíky podáváme teplé s rozpuštěným máslem, sypané moučkovým cukrem. |
Poznámka
Místo jahod můžeme použít na plnění knedlíků i jiné ovoce.