Kotlety smažené v pivním těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety smažené v pivním těstě
Kotlety smažené v pivním těstě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50722 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 209,2mg |
Draslík | 599,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety smažené v pivním těstě postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí. |
2 | Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Přidáme k nim nastrouhaný sýr, vajíčka a mouku, přilijeme pivo a vše smícháme do hladkého těstíčka. |
3 | Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v připraveném těstíčku. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm zvolna z obou stran usmažíme, až jsou měkké a mají zlatavou barvu. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborový salát nebo vařené brambory.
Plátky masa smažené v těstě alá bramborák jsou u nás oblíbené. Nejčastěji dělám kuřecí plátky nebo uzené maso. Kotletky je nutné prosmažit opravdu zvolna a dlouho, aby maso dobře změklo. Ale pak je to dobrota, ke které nám stačila už jsem zelenina
...už jen zelenina... omlouvám se za překlep