Vepřové kotlety na pivě se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety na pivě se žampiony
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50723 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 73,2mg |
Draslík | 463,2mg |
Vláknina | 789,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety na pivě se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Žampióny očistíme, omyjeme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na plátky. |
2 | Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm z obou stran opečeme doměkka. |
4 | Měkké kotlety vyjmeme z pánve, ve šťávě v pánvi rozpustíme máslo, krátce v ní orestujeme nakrájené žampióny, zaprášíme moukou, přilijeme pivo, směs promícháme a necháme krátce vařit. |
5 | Opečené kotlety na servírovacích talířích přelijeme šťávou se žampióny a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená rýže.