Jednoduchý recept

Polévka ze slepice s houbami

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 50724
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
200 g Houby čerstvé
80 g Mrkev kořen
100 g Nudle skleněné
80 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Sádlo škvařené
800 g Slepice
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 511kJ
8% Sacharidy 28 g
38% Tuky 29 g
22% Sodík 447 mg
97% Bílkoviny 55 g

Polévka ze slepice s houbami postup přípravy receptu:

1

Slepici rozporcujeme, opláchneme a vložíme do studené vody. Když se začne vařit, osolíme a na mírném plameni vaříme, až je maso téměř měkké.

2

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Houby očistíme a nakrájíme nahrubo.

3

K poloměkkému masu přidáme zeleninu a dovaříme spolu s nudlemi. Měkké maso vykostíme a vrátíme do vývaru.

4

Na sádle osmažíme houby, rozředíme vývarem ze slepice a dovaříme.

5

Do polévky přidáme houby, vlijeme rozšlehaná vejce. Když se vejce srazí, polévku odstavíme.

6

Polévku podáváme posypanou jemně posekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept