Jednoduchý recept

Vepřové kotlety se žampióny a uzeným masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50725

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Moravské uzené maso
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
4 ks Vepřové kotlety
3 stroužek Česnek
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 349kJ
2% Sacharidy 6 g
23% Tuky 17 g
6% Sodík 117 mg
56% Bílkoviny 31 g

Vepřové kotlety se žampióny a uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. Uzené maso rozkrájíme na malé kousky.

2

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem.

3

V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm z obou stran opečeme doměkka.

4

Měkké upečené kotlety vyjmeme z pánve a ve šťávě orestujeme nakrájené žampióny, uzené maso a kolečka cibule. Pak do pánve přilijeme pivo, směs promícháme a necháme chvíli vařit.

5

Kotlety dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně směs z pánve a podáváme. Vhodnou přílohou jsou například smažené bramborové krokety nebo hranolky.

Poznámka

Čerstvé žampióny můžeme nahradit žampióny sterilovanými, které před přípravou důkladně opláchnene studenou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept