Jihočeské bramborové placky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeské bramborové placky
Jihočeské bramborové placky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50726 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
0,5 kg | Brambory |
80 g | Krupice pšeničná |
80 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Vepřové škvarky |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 62,3mg |
Draslík | 536,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice pšeničná, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihočeské bramborové placky postup přípravy receptu:
1 | Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme, najemno nastrouháme a v míse smícháme se škvarky, vajíčky, moukou a krupicí, směs podle chuti opepříme a osolíme a vypracujeme z ní hladké těsto. |
2 | Z těsta vyválíme váleček, rozkrájíme ho na malá kolečka, která rozválíme na placky. |
3 | V pánvi rozehřejeme sádlo a placky v něm opekáme z obou stran, až mají zlatavou barvu. |