Jednoduchý recept

Jihočeské masopustní koblihy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 50729
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

70 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
30 g Droždí
250 g Džem meruňkový
2,5 dl Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hrubá
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 840 kcal
Kilojoule 3 514kJ
46% Sacharidy 166 g
15% Tuky 11 g
17% Sodík 339 mg
36% Bílkoviny 20 g

Jihočeské masopustní koblihy postup přípravy receptu:

1

Mouku nasypeme do větší mísy, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přisypeme krupicový cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a dáme na teplé místo kynout.

2

Pak přidáme žloutky, sůl a zbylé vlažné mléko, vymícháme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

3

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o síle 1 centimetru.

4

Z půlky těsta vykrajujeme kolečka o průměru přibližně 7 až 10 centimetrů. Na druhou polovinu těsta rozložíme kopečky džemu v počtu vykrojených koleček. Ta pak na džem položíme, okraje přitiskneme k spodní části těsta a vykrojíme naplněné koblihy, které opět necháme vykynout.

5

V pánvi rozehřejeme olej a koblihy v něm pečeme z obou stran, až mají zlatavou barvu. Upečené necháme v sítu okapat od oleje, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Pro přípravu koblih můžeme použít různé druhy džemu, ale nejlepší jsou džemy pikantní – meruňkový, rybízový...

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept