Jednoduchý recept

Jihočeský pudinkový koláč

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50731

Ingredience

250 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 l Mléko polotučné
600 g Mouka polohrubá
250 g Máslo čerstvé
2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 738 kcal
Kilojoule 3 090kJ
30% Sacharidy 106 g
40% Tuky 30 g
5% Sodík 105 mg
24% Bílkoviny 14 g

Jihočeský pudinkový koláč postup přípravy receptu:

1

V míse z mouky, vajec, cukru a másla vytvoříme drobenkové těsto.

2

V části mléka rozmícháme vanilkový pudinkový prášek. Zbylé mléko přivedeme v hrnci k varu, rozpustíme v něm vanilkový cukr, pak přilijeme mléko s pudinkovým práškem a za stálého míchání vaříme, až pudink zhoustne.

3

Polovinu drobenkového těsta rozprostřeme na pečicí papír na plechu, na těsto nalijeme teplý pudink, rozetřeme a přikryjeme druhou polovinou těsta.

4

Plech vložíme do trouby, předehřáté na 180 stupňů a koláč pečeme 30 minut dozlatova.

Poznámka

Pudinkový koláč podáváme teplý, vhodnou přílohou k němu je například klasický borůvkový žahour.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept