Jihočeský pudinkový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeský pudinkový koláč
Jihočeský pudinkový koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50731 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
250 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
600 g | Mouka polohrubá |
2 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 80,7mg |
Draslík | 92,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihočeský pudinkový koláč postup přípravy receptu:
1 | V míse z mouky, vajec, cukru a másla vytvoříme drobenkové těsto. |
2 | V části mléka rozmícháme vanilkový pudinkový prášek. Zbylé mléko přivedeme v hrnci k varu, rozpustíme v něm vanilkový cukr, pak přilijeme mléko s pudinkovým práškem a za stálého míchání vaříme, až pudink zhoustne. |
3 | Polovinu drobenkového těsta rozprostřeme na pečicí papír na plechu, na těsto nalijeme teplý pudink, rozetřeme a přikryjeme druhou polovinou těsta. |
4 | Plech vložíme do trouby, předehřáté na 180 stupňů a koláč pečeme 30 minut dozlatova. |
Poznámka
Pudinkový koláč podáváme teplý, vhodnou přílohou k němu je například klasický borůvkový žahour.