Recept

Třešňová bublanina se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50733
Kategorie: Bublaniny

Ingredience

20 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
20 g Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
320 g Mouka bezlepková
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kg Třešně
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 467kJ
20% Sacharidy 73 g
39% Tuky 29 g
4% Sodík 76 mg
17% Bílkoviny 10 g

Třešňová bublanina se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Třešně opláchneme, vypeckujeme a necháme okapat.

2

V míse ušleháme šlehačku s cukrem, vanilkovým cukrem a s celými vejci. Potom pomalu přimícháme mouku s kypřicím práškem a dobře promícháme. Těsto vlijeme na hlubší pekáč, vymazaný máslem a vysypaný dvěma lžícemi bezlepkové mouky a na povrch těsta rozložíme okapané třešně.

3

Bublaninu pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Bublaninu podáváme vychladlou, jako moučník.

Poznámka

Místo třešní můžeme použít jaékoli jiné ovoce - čerstvé i zavařené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept