Recept

Višňový koláč s ovocnou šťávou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50735

Ingredience

230 g Cukr krystal
20 g Cukr vanilka
1 ks Kompot višňový
20 g Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka bezlepková Mantler
100 ml Olej stolní
4 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Xantanová guma

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 855kJ
29% Sacharidy 104 g
35% Tuky 26 g
4% Sodík 88 mg
19% Bílkoviny 11 g

Višňový koláč s ovocnou šťávou postup přípravy receptu:

1

V celých vejcích rozmícháme cukr krystal a vanilkový cukr a směs vyšleháme do pěny. V této směsi dále rozmícháváme olej, ovocnou šťávu z kompotu a mouku Mantler, kterou jsme prosili společně s kypřícím práškem a lžičkou xantanové gumy.

2

Vzniklé těsto vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem. Na těsto naskládáme kousky kompotovaného, okapaného ovoce. Připravený koláč dáme ihned péct do trouby, vyhřáté na 180°C.

3

Koláč je hotov když na špejli, kterou propíchneme koláč při pečení, nezůstane přilepené těsto.

Poznámka

Tip: Aby nám ovoce na koláči nekleslo na dno pekáče při pečení, ovoce před kladením na těsto promícháme s trochou mouky. Na přípravu tohoto koláče můžeme použít i jiný kompot, než višňový.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept