Višňový koláč s ovocnou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňový koláč s ovocnou šťávou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50735 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
230 g | Cukr krystal |
20 g | Cukr vanilka |
1 ks | Kompot višňový |
20 g | Kypřicí prášek do pečiva |
300 g | Mouka bezlepková Mantler |
100 ml | Olej stolní |
4 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Xantanová guma |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 207,5mg |
Draslík | 501,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Kompot višňový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka bezlepková Mantler, Xantanová guma mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňový koláč s ovocnou šťávou postup přípravy receptu:
1 | V celých vejcích rozmícháme cukr krystal a vanilkový cukr a směs vyšleháme do pěny. V této směsi dále rozmícháváme olej, ovocnou šťávu z kompotu a mouku Mantler, kterou jsme prosili společně s kypřícím práškem a lžičkou xantanové gumy. |
2 | Vzniklé těsto vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem. Na těsto naskládáme kousky kompotovaného, okapaného ovoce. Připravený koláč dáme ihned péct do trouby, vyhřáté na 180°C. |
3 | Koláč je hotov když na špejli, kterou propíchneme koláč při pečení, nezůstane přilepené těsto. |
Poznámka
Tip: Aby nám ovoce na koláči nekleslo na dno pekáče při pečení, ovoce před kladením na těsto promícháme s trochou mouky. Na přípravu tohoto koláče můžeme použít i jiný kompot, než višňový.