Recept

Šumavská uhlířina – lešina

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 52 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 27 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50736
Kategorie: Brambory

Ingredience

Vařené brambory
500 g Brambory
2 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Vepřové škvarky
7 dl Voda pitná
Vařené noky
3 polévková lžíce Krupice dětská
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
2,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 136kJ
7% Sacharidy 24 g
18% Tuky 14 g
38% Sodík 766 mg
25% Bílkoviny 14 g

Šumavská uhlířina – lešina postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na menší kostky, dáme do vody se solí a kmínem a vaříme je doměkka asi 20 minut. Jakmile jsou uvařené, slijeme z nich vodu a necháme je zakryté poklicí. Očištěné cibule si pokrájíme nadrobno a v pánvi na sádle cibuli osmažíme dozlatova. Přimícháme k ní škvarky a jakmile se rozehřejí, pánev s cibulí odstavíme z plotny.

2

Mezitím si postavíme do druhého hrnce asi 2 litry vody se solí (2 lžičky). V misce si rozšleháme 2 vejce, přidáme k nim 3 lžíce krupice, 1 lžíci hrubé mouky a 0,5 lžičky soli. Vymícháme si hladké těstíčko. Větší lžičkou vykrajujeme těsto – noky a vhazujeme je do vroucí vody. Promícháme a jakmile vyplavou na povrch, vaříme je přibližně 2 minuty a vyjmeme je sítem. Pokud jsou noky větší, rozkrojíme je a dáme je do hrnce s uvařenými brambory. Promícháme, přidáme cibuli se škvarky, znovu promícháme a podáváme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme kysané zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept