Šumavská uhlířina – lešina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 52 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šumavská uhlířina – lešina
Šumavská uhlířina – lešina
Celkový čas: | 52 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 27 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50736 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Vařené brambory | |
---|---|
500 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Vepřové škvarky |
7 dl | Voda pitná |
Vařené noky | |
3 polévková lžíce | Krupice dětská |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
2,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 131,4mg |
Draslík | 660,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové škvarky, Krupice dětská, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šumavská uhlířina – lešina postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na menší kostky, dáme do vody se solí a kmínem a vaříme je doměkka asi 20 minut. Jakmile jsou uvařené, slijeme z nich vodu a necháme je zakryté poklicí. Očištěné cibule si pokrájíme nadrobno a v pánvi na sádle cibuli osmažíme dozlatova. Přimícháme k ní škvarky a jakmile se rozehřejí, pánev s cibulí odstavíme z plotny. |
2 | Mezitím si postavíme do druhého hrnce asi 2 litry vody se solí (2 lžičky). V misce si rozšleháme 2 vejce, přidáme k nim 3 lžíce krupice, 1 lžíci hrubé mouky a 0,5 lžičky soli. Vymícháme si hladké těstíčko. Větší lžičkou vykrajujeme těsto – noky a vhazujeme je do vroucí vody. Promícháme a jakmile vyplavou na povrch, vaříme je přibližně 2 minuty a vyjmeme je sítem. Pokud jsou noky větší, rozkrojíme je a dáme je do hrnce s uvařenými brambory. Promícháme, přidáme cibuli se škvarky, znovu promícháme a podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme kysané zelí.