Jednoduchý recept

Šumavské chlupaté knedlíky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50737

Ingredience

750 g Brambory
300 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 hrst Petržel kudrnka
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 872kJ
22% Sacharidy 80 g
10% Tuky 7 g
24% Sodík 477 mg
28% Bílkoviny 16 g

Šumavské chlupaté knedlíky postup přípravy receptu:

1

Třetinu brambor omyjeme a ve slupce uvaříme v dostatečném množství slané vody. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Stejně nastrouháme i zbylé syrové brambory.

2

Petrželku opláchneme pod studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.

3

V míse smícháme nastrouhané brambory, mouku, vejce a nasekanou petrželku, směs osolíme a vypracujeme těsto.

4

Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, z těsta lžící tvarujeme knedlíky, vkládáme je do vařící vody a vaříme přibližně 5 až 7 minut. Uvařené knedlíky necháme v sítu okapat a lehce je zakápneme olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept