Recept

Polévka zeleninová s pastou z bylinek

  • Itálie
  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 50740
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Na polévku
500 g Brambory
2 ks Cuketa
750 g Fazolové lusky zelené
1 ks Mrkev kořen
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
250 g Tykev
1 l Voda pitná
Na pastu
80 g Bazalka
3 stroužek Česnek
125 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 446kJ
15% Sacharidy 56 g
163% Tuky 122 g
21% Sodík 414 mg
30% Bílkoviny 17 g

Polévka zeleninová s pastou z bylinek postup přípravy receptu:

1

Fazolky, mrkev, cukety, brambory, tykev, pórek a rajčata omyjeme. Brambory a mrkev oškrábeme. Mrkev a pórek nakrájíme na 0,5 centimetru silná kolečka. Cuketu překrojíme podélně na čtvrtiny a ty pak krájíme na 0,5 centimetru silné kousky. Tykev a brambory krájíme na menší kostičky. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme z nich slupku, vykrojíme semínka a rozkrájíme na kostičky.

2

V kastrolu si rozpálíme olivový olej a vhodíme na něj pokrájenou zeleninu. Promícháme a necháme, až začne zelenina vonět, v žádném případě ale nesmí zhnědnout. Přidáme fazolové lusky a lehce osolíme.

3

Vlijeme vodu tak, aby zelenina zůstala ponořená pod hladinou. Vaříme na mírném plameni 30 minut. Potom přidáme nudle a ještě dalších 10 minut vaříme.

4

Zatím si připravíme bylinkovou pastu. Stroužky česneku oloupeme, bazalku nasekáme nadrobno a parmezán rozdrobíme. Všechny ingredience vložíme do hmoždíře a roztlučeme je. Nemáme-li hmoždíř, můžeme je v mixéru rozmixovat. Postupně přidáváme olej.

5

Uvařenou polévku rozdělíme do talířů a opepříme čerstvým pepřem. Na závěr do každého talíře polévky přidáme trochu bylinkové pasty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept